Skip to content

Alina-Elisabeta Silvestru

Alina-Elisabeta Silvestru
Doula la nastere
Specializare:
0728183713

Povestea “Doula” a inceput spre finalul sarcinii mele. Apropierea nasterii, marea nebuloasa ce urma sa aiba loc, m-a determinat sa ma informez mult si sa imi doresc ca acest eveniment sa fie aproape de sufletul meu, sa se desfasoare in tihna, in pace, in cuibul pe care l-am pregatit cat de bine am putut.

Fiind de profesie psiholog si psihoterapeut, am inteles cat de important este ca aducerea pe lume a bebelusului sa fie un moment marcat de plenitudine, lipsit de frici inutile si daunatoare. Am cautat astfel o moasa care sa asiste nasterea fetitei mele si mi-am dorit mult sa am si o doula alaturi. Dar doula n-a fost de gasit. Nasterea a decurs bine, divinitatea a fost cu noi, dar am trait in travaliu multe momente in care as fi vrut sa fie cineva langa mine care sa inteleaga ce simt, atat fizic cat si sufleteste. Stiu ca ar fi ajutat mult aceasta sustinere. Astfel incat, nu la mult timp dupa venirea fetitei, s-a ivit prilejul sa devin doula prin cursul de formare cu Nora Niculescu, sa umplu golul din momentul insemnat al vietii mele. Nu am stat mult pe ganduri. A fost ceva ce parca m-a intregit, parca a alinat clipele de “singuratate” din propriul travaliu.

Ideea de a le fi mamicilor si taticilor alaturi in clipele aducerii pe lume a copilasilor e parte din “must do-urile” mele. Aceasta pentru ca nasterea reprezinta inceputul, atat pentru copil, cat si pentru cei ce devin parinti ai lui. Iar inceputul va avea mult de spus asupra viitorului echilibrat, armonios. Pentru o femeie e un moment ce nu se uita, un moment care isi pune amprenta asupra modului in care se percepe ca femeie, ca mama. De ce sa nu fie trait ca ceva glorios?

A urmat apoi formarea mea ca educator prenatal. Astfel incat pot oferi ajutor mamicilor si viitoarelor mamici si in cee ace priveste sarcina, pregatirea pentru nastere (naturala si medicalizata), alaptare, ingrijirea sugarului, alimentatia sanatoasa a gravidei, a mamei care alapteaza, diversificarea alimentatiei sugarului.

 Asadar, dragi (viitori) parinti, cu certitudine ne vom intalni cand va fi nevoie!