Skip to content

Alexandra despre Liliana Tudose

Pt ca imi transmiti liniste, pace si ai mereu un cuvant bun/frumos de spus. Diferenta a facut-o faptul ca te cunosteam. Pe moasa, nu. Cred ca asta a fost factorul decisiv. Dar chiar si asa, eram pregatita sa nasc si cu moasa, daca tu nu ai fi putut.  In timpul travaliului am simtit liniste, calm pt ca stiam ce inseamna si asteptam travaliul cu nerabdare, sa zic asa, ca sa il pot simti.
   
Sa simt fiecare contractie, fiecare durere, fiecare semn.
In timpul contractiilor imi apareau in minte imaginile de la cursul Lamaze, cu cresterea contractiilor si intensitatea lor. Cum vine , creste, apoi are o perioada de platou cand atinge intensitatea maxima si incepe sa coboare.
Parerea mea inainte de curs : stiam ce implica o nastere,  am avut doua experiente insa,  total diferite.
 
Acum la a treia sarcina, mi-am spus  ca trebuie sa fac tot posibilul sa nasc natural, cat mai natural, astfel considerand-o o nastere vindecatoare.
Stiam de Lamaze, stiam ce inseamna, dar am zis ca e doar un moft.
Ei bine, si uite asa am intrat si eu in randul gravidelor care aleg sa se pregateasca temeinic, mergand la cursurile prenatale  Lamaze si bine am facut.
  
Am invatat multe lucruri in plus, fata de ce stiam deja.
Am invatat ca femeia trebuie sa isi asculte trupul si semnalele lui bebe,  ca are voie sa se miste in ce pozitie isi gaseste confortul si ii este mai usor.
Am invatat ca respiratia corecta are o mare importanta si ca relaxarea, calmul si respiratia in timpul travaliului ma va ajuta si pe mine si pe bebe.
La finalul cursurilor, am ramas cu o impresie de mare multumire sa constat ca am acumulat atatea cunostinte care imi directioneaza pasi cu  mult mai multa incredere.
  
Imi place sa imi vizualizez nasterea, dar totodata sunt constienta ca nu trebuie sa am asteptari prea mari.
Pentu asta, iti multumesc tie, Liliana, ca faci asa ceva pt femei/mame si ii multumesc si Domnului, ca am avut oportunitatea sa te cunosc.