Skip to content

Florentina despre Carmen Caprita

O era in care nasterea prin cezariana e norma si noi am uitat sa ne ascultam propriul corp, ca sa nastem natural…..cam asa a incoltit in mintea mea ideea de a naste alaturi de o doula. De ce o doula la nastere si nu pe cineva din familie? Pentru ca ea are experienta de partea ei, iar tu, ca mama, capeti mai multa incredere in tine.

 Am cunoscut-o pe Carmen cand sarcina era inca la inceput si de la prima intalnire am simtit o legatura intre noi care parca ar fi existat si parea ca ne-am cunoscut de muuult multa vreme. Asa am simtit-o inca de atunci: prietena devotata - care atunci cand am avut mii de intrebari, mi-a raspuns cu calm si n-a lasat nici cea mai mica indoiala sa incolteasca in capsorul meu de mamica pentru intaia oara. Iar gandirea pozitiva conteaza mult.

Chiar cu un tavaliu ce a inceput dimineata devreme, in ea am gasit un sprijin neconditionat, ca o sora mai mare, protectoare si terapeut in acelasi timp. De fiecare data cand aveam nevoie de o atingere calda, un cuvant de imbarbatare sau chiar sa glumim putin, ea le-a facut sa para atat de naturale si firesti…desi stiu ca nu e lucru usor sa te abandonezi pe tine pentru a fi trup si suflet langa mamica in devenire. A contat iarasi foarte mult ca ne-a ajutat -pe mine si pe bebelusa- sa parcurgem travaliul in intimitate si ca, tot Carmen a tinut legatura cu tati (nefiind prezent la nastere).

Iti multumesc, Carmen, ca ai fost nu numai doula la nasterea noastra, ci si prietena mea de incredere si ai creat acel sentiment se siguranta atunci cand eu deveneam nesigura pe mine.