Skip to content

M.H. despre Scarlett Onica

,,Sarcina poate fi, in opinia mea, precum copilaria: cea mai frumoasa perioada a vietii (respectiv, a unei femei). Cu o singura conditie: sa te simti in siguranta, ocrotita, la adapost de orice indoieli, si in permanenta privita cu prioritate.

Scarlett a fost pentru mine, intocmai "mama" ale carei brate m-au inconjurat cu dragoste si grija, m-au linistit de fiecare data cand simteam ca ma cuprind indoielile (iar ca viitoare mamica, asemenea momente nu sunt deloc putine), mi-au indreptat pasii si gandul catre Certitudine si Bucurie. Certitudinea ca va fi bine, ca viata din pantecul meu isi urmeaza cursul natural si va cunoaste lumea cu bine, indiferent de cate temeri si ingrijorari imi sadeste mie, continuu mintea in suflet si Bucuria de a imi trai sarcina liber si neingradit, ca pe o "betie" a fericirii, si nu ca pe o povara.

M-a invatat ca pot sa fac orice simt si imi doresc, ca sunt mai puternica decat cred, ca pentru bebe, esential este ca mie sa imi fie bine. Contrar asteptarilor in perioada sarcinii, tot ceea ce conteaza esti tu, viitoarea mamica si starea ta de bine.

Am fost surprinsa sa constat ca si sotul si familia devin, sub indrumarea extrem de diplomata si atenta a ei, mai constienti de acest lucru si de cat de important este, pentru dezvoltarea sanatoasa a fatului, ca mamei sa i se asigure un mediu, cat mai relaxat si lipsit de stress!

M-a invatat sa inteleg ca nu exista interdictii general valabile sau reguli aplicabile in orice situatie, ci fiecare sarcina este unica si fiecare mamica isi traieste acest miracol diferit. Important este insa, sa nu iti lasi inima sa se incarce cu griji si nesigurante si sa cauti raspuns, cat mai devreme, la orice intrebare, astfel incat fiecare zi care trece sa iti aduca optimism si incantare.

Simplul fapt de a sti ca la orice ora, din zi si din noapte, puteam pune mana pe telefon pentru a-mi clarifica orice a insemnat enorm pentru mine si starea mea emotinala!

Doula este acolo pentru tine si doar pentru tine! Oricand, oricum si oriunde. Este fantastic sa simti si sa ai un asemenea confort.

In plus, ea stie, iti povesteate, te pregateste pentru fiecare perioada ce urmeaza. Pentru ca sarcina, cu intregul sau tumult emotinal, expune femeia la cele mai neastepate si surprinzatoare trairi. Nu de putine ori am simtit cum ma cuprind "furtuni" sufletesti greu de inteles. Scarlett mi le-a spulberat, a fost in permanenta cu mine si mi-a reasezat linistea de care bebe, dar si eu, aveam atata nevoie.

Intregul organism se schimba.Raspunde la ce i se intampla. Mintea si sufletul cauta, cer si se intreaba. Emotiile ating cote inimaginabile. Orice gest, lucru sau vorba uneori au impact exagerat si nu intotdeauna in sens bun.

Echilibrul este cuvantul cheie. Bebele tau are nevoie de la tine, in primul rand, de acest lucru. Iar o doula, cu adevarat buna, va sti sa ti-l cladeasca.

Iar punctul culminant, al prezentei ei in viata ta, este insasi venirea pe lume a minunii tale, la care te asista trup si suflet, pentru a iti fi tie mai usor si mai bine!

Iti multumesc, Scarlett, pentru tot ceea ce ai facut pentru mine si lui Dumnezeu ca ti-a daruit acest har!" MH.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *