Skip to content

Raluca F. despre Monica Neda

Pregatirea mea pentru o nastere naturala a fost un punct foarte important. Cu toate ca m-am informat pe subiect, si am cautat raspunsuri, crezand ca sunt pregatita, mai tarziu am aflat ca nu era chiar asa.

Circumstantele au facut in asa fel sa mi-o aduca in cale pe femeia ce avea sa imi devina doula. Monica Neda se numeste, iar ea ne-a informat, ne-a ghidat si oferit sprijin in superba noastra experienta a nasterii, dar si dupa. Am avut parte de o doula bine informata, la curent cu vestile si atenta la nevoile noastre. Am aflat tot procesul corpului in travaliu, ce face bebele in timpul acela, metode de gestionarea durerii – printre care, presopunctura, arta uleiurilor esentiale, tehnici de respiratie si altele.

Cand a venit clipa, si mi-a pornit travaliul, ea a fost ca o ancora pentru noi, a stiut sa ne indrume, a fost foarte atenta, a stiut sa intervina dar in acelasi timp discreta, fara sa incalce spatiul personal.

Ce am apreciat enorm a fost sprijinul ei, atunci cand am ajuns acasa cu bebele, care nu vine cu manual de instructiuni. Faptul ca am apelat la ea oricand am avut nevoie, iar ea a fost acolo cu mult interes si  implicare, fara sa conteze ca era 7 seara, sau 2 noaptea.

Cel mai important lucru invatat dupa toata experienta asta magica este, de fapt, sa ne deschidem urechile pentru a ne auzi glasul instinctului, si sa avem incredere in corpul nostru, care stie foarte bine ce are de facut.

Sunt foarte recunoscatoare si fericita ca universul mi te-a scos in cale. Asa a fost sa fie! Multumesc, multumesc, multumesc.