Skip to content

Romana – doula si prietena la nastere din Cluj

Cursul tau m-a facut sa imi doresc inca o data sa fiu aproape de femei, de femei insarcinate. In fiecare dimineata ma trezeam energica si m-au incantat toate acele ore pe care le-am petrecut impreuna …toate discutile despre mamici fericite, sarcini lungi si emotionante, travalii intense, nasteri orgasmice, bebelusi cu propria cale si vointa. Credeam ca weekendul acela va fi unul greu si anevoios, nu-mi place sa stau intr-un loc sa ascult ore intregi plus ca era cea mai lunga despartire de Victor dar s-a dovedit contrariul.

Apreciez deschiderea si caldura cu care ne-ai impartasit din experientele tale, dorinta ta de a schimba modul in care e vazuta nasterea si doula in Romania si apreciez ca reusesti sa faci tabara comuna cu medicii desi au fost atatea momente dificile care te-au pus la incercare.

Nasterea unui copil pentru mine inseamna sarbatoare in familie. M-am bucurat sa simt aceasta emotie in tine Nora si pe tot parcurul cursului de doula. A fost relevant ca ne-ai impartasit cu multa deschidere cum fiecare mamica, fiecare tatic, fiecare bebelus, fiecare sarcina si fiecare nastere sunt unice si minunate. E foarte fain cum ne-ai povestit ca la un moment dat ca doula ajungi sa nu mai ai asteptari ...ajungi la nastere si esti deschisa spre orice se intampla.

Ma intreb adesea cum este acel sentiment, acea traire puternica de a-i fi alaturi unei mame, de a-i transmite cu toata siguranta ca ea e puternica si ca poate sa nasca fara AJUTOR …cum faci sa o ghidezi sa se asculte si sa auda ‘Corpul tau de femei stie ce are de facut’.

Si apoi ma gandesc la nasterea in spital …unde lucrurile se schimba, unde e nevoie sa faci ceva ca sa o AJUTI ….si sansele sunt mari ca o mamica echilibrata, conectata la ea si informata sa nu fi avut nevoie de nimic daca nu s-ar fi intervenit.

Am vazut un articol de curand, doulele sunt binevenite in Suedia pentru ca ajuta la scaderea ratei cezarienei, mie nu mi-a cazut bine. Cred ca nu asta are de facut o dula, sa ajute la evitarea unei cezariene …. dar ACUM in Romania aceasta e situatia.

La finalul celor 4 zile m-ai intrebat daca doresc sa fiu doula ta de back-up si m-am simtit fericita si binecuvantata. Multumesc pentru incredere!