Skip to content

Pozitia Asociatiei DOULA ROMANIA cu privire la limitele profesionale pe care aceasta profesie le poate exercita

In nastere, la fel ca si in viata, se intampla uneori si lucruri greu de anticipat si controlat. Tocmai de aceea, Asociatia Doula Romania NU SUSTINE si nu este responsabila pentru decizia anumitor doule de a participa la nasterile neasistate medical.

Indiferent unde se desfasoara acestea, pentru ca o mama sa fie in deplina siguranta, are nevoie de sprijin medical adecvat. Uneori chiar si asa se intampla lucruri greu de controlat, insa este ESENTIAL ca atat parintii, cat si persoanele de sprijin ale familiei, sa inteleaga ca rolul unei doula este de sprijin emotional, psihologic, informational si fizic NE-MEDICAL.

Asta inseamna ca doula nu poate masura tensiunea, nu poate face tusee vaginale, nu poate evalua starea de sanatate a mamei si a bebelusului, nu-i poate sugera mamei ce decizii medicale sa ia. Acestea se iau de catre mama, impreuna cu medicul/moasa. Cu atat mai mult, doula NU INLOCUIESTE cadrul medical si nu poate asigura un mediu optim pentru bunastarea mamei si a fatului decat in prezenta unor persoane avizate.

Va incurajam sa cititi Standardele profesionale ale unei doula la nastere aici: https://doula.ro/2018/02/28/standard-profesional-doula-la-nastere/

One Comment

  1. Dascau Dascau

    Daca s-ar fi intamplat la spital, in secunda doi toti cei implicati ar fi fost cu dosar penal si eventual si arestati. Doula ce a patit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.