Skip to content

Categorie: Articole

Cum sa devii doula la nastere

Stii din propria experienta: nasterea este momentul de maxima vulnerabilitate sufleteasca. Unul in care e nevoie de cineva care sa incurajeze, sa insufle incredere, sa solidarizeze cu femeia care e pe cale sa devina mama. Daca simti ca poti si vrei sa impartasesti durerea si fericirea din clipele datatoare de viata, inseamna ca-i menirea ta sa devii doula la nastere. Si ca merita sa gasesti cea mai buna cale de a-ti transforma vocatia in profesie de credinta.

Jutka Rotar, moasa: „Eu nu sunt doar un cadru medical, sunt o persoana care empatizeaza cu pacienta”

Unul din obiectivele Doula Romania in acest an este realizarea de interviuri cu cat mai multe moase din tara. Prima care a dat curs invitatiei noastre la dialog este doamna Jutka Rotar, moasa in cadrul clinicii de Ginecologie I din Cluj-Napoca si ii multumim pentru asta!

Proiectele Doula Romania in 2017

E cale lunga pana la formularea standardelor de bune practici in meseria de doula si pana la recunoasterea acestei ocupatii vocationale de catre nomenclatorul oficial de meserii. Dar cineva trebuie sa faca tot ce-i sta in putinta pentru ca doula sa fie cunoscuta si accesibila tuturor femeilor insarcinate si sa-si castige respectul in ochii personalului medical. Asa ca, in 2017, Doula Romania are cateva proiecte menite sa consolideze buna reputatie a bransei pe care o reprezinta.