Skip to content

Crinela Guta

Crinela Guta
Doula postpartum
Specializare:
Localitate:
0755560512

Buna mamici frumoase, eu sunt Crinela.

De cand ma stiu, "slabiciunea" mea au fost bebelusii. Inca de cand eram o copila, adoram sa petrec timp in prezenta lor, dar mai cu seama sa aflu curiozitati despre ingrijirea si cresterea lor. Informatii acumulate initial, din popor, iar apoi si din rolul de cadrul medical. Asadar, peste ani m-am folosit de aceste cunostinte acumulate, cand mi-am luat foarte in serios rolul de "a doua mama", adica de dadaca; iar peste ani am oferit suport mamicilor din proximitatea mea. 
 
In ultimii ani, prin prisma activitatii profesionale, am intrat mai mult in contact cu proaspete mamici si abia atunci am constientizat cat de pretioasa este prezenta unei femei alaturi de noua mamica si de ce nu, de proaspetii parinti.

In interactiunea mea cu parintii inainte de externare, adesea mi se adresa intrebarea, "Nu va putem lua si acasa?". Asadar, m-am hotarat sa devin doula post-partum, iar pe parcursul cursurilor nu doar ca am acumulat noi cunostinte, dar mi s-a intarit convingerea ca este nevoie de ceea ce pot eu sa ofer. 


Nu pot sa exprim in cuvinte incantarea de a fi sprijin, brate care nu doar ajuta, dar care si imbratiseaza. Si acea inima care nu doar empatizeaza, ci si  asculta; de a vedea mame care nu se mai panicheaza "din orice" si bebelusi care se adapteaza frumos la familia lor si la noua viata. Impreuna vom inlatura frici si vom construi asteptari realiste!

 
Inchei cu un citat care mie mi-a cucerit inima: 

„Nasterea nu înseamna doar a face copii. Nasterea înseamna a face mame – mame puternice, competente, capabile, care au încredere în ele si îsi cunosc puterea interioara.”

Daca sunteti din Cluj-Napoca sau Medias (imprejurimi), sunt aici ca sa va fiu alaturi cu mare drag! 

*Limbi straine vorbite: Engleza si spaniola