Skip to content

Traineri

nora si timotei

Sunt Nora Niculescu – barza-mama de la Cuibul Berzelor, psiholog, educator prenatal certificat Lamaze, consilier in alaptare, doula si mama.

Mi-au placut copiii dintotdeauna – cu mult inainte de avea si eu unul. Atractia mea catre tot ce-i legat de copii m-a condus spre fascinanta lume a bebelusilor si a educatiei prenatale. In timpul cursului de formare ca educator prenatal Lamaze, pe care l-am urmat in 2009, am aflat despre conceptul de doula – cvasinecunoscut in Romania pe atunci. Studiind pentru a obtine certificarea Lamaze am participat la prima mea nastere – si-am stiut ca vreau sa devin doula.

In 2010, am urmat cursurile DONA – Doulas of North America in SUA si am absorbit cu nesat toate informatiile care trebuiau sa ma pregateasca pentru a incepe sa asist nasteri ca doula. Abia asteptam sa pun in practica toate tehnicile, instrumentele si masurile de confort menite sa ajute in timpul nasterii.

Apoi am facut cursul de formare ca doula si impreuna cu renumitul ginecolog francez Michel Odent si cu doula cu care el face echipa de peste 20 de ani, Liliana Lammers.

Experientele zecilor de nasteri la care am participat mi-au demonstrat ca rolul primordial al doulei este acela de a oferi mamei care naste o prezenta discreta, echilibrata si intima, care sa-i ofere viitoarei mame incredere in puterea sa innascuta.

Am inceput sa tin cursuri de formare ca doula in 2012, animata deopotriva de interesul crescand al parintilor de a fi sprijiniti de o doula, precum si de cererile venite de la diverse persoane care, ca si mine, sunt atrase de tot ce tine de maternitate si copii si simt ca pot face din munca de doula o vocatie.

_________________________________________________________________________

15676236_1812692432337783_6006649469055970712_oSunt Maria Mermezan, sunt din inima Apusenilor, sunt mama a doi baieti minunati si la baza sunt dascal si psiholog!

Intotdeauna mi-au placut copiii si oamenii. Mereu am fost fascinata de tot ce inseamna natura umana si am simtit nevoia sa fiu aproape si sa ii sustin pe ceilalti. Si, in plus, am avut mereu o mare sete de cunoastere, o curiozitate aparte si ambitie ce au constituit motoarele mele.

Prima mea profesie a fost invatator-educator si e o profesie ce inca face parte din sufletul meu. Fiindca mi-am dorit mai mult, am decis sa urmez facultatea de psihologie și apoi un master in psihologia resurselor umane și marketing.

A urmat apoi jobul de psiholog (personal civil si ofiter) in sisteme inchise si ierarhizate (militarizate si demilitarizate) unde incă mai ofer sustinere si perspective noi.

Odata cu sosirea in familia noastra a baietelului mai mic au inceput sa se deschida noi drumuri pentru mine. Astfel am intrat in lumea educatiei pre si postnatale, dar si în lumea sustinerii si suportului real acordat celorlalti (educator prenatal Lamaze, doula, consilier in alaptare) alaturi de minunata Nora Niculescu la Cuibul Berzelor.

Și tot ceea ce am realizat, grija si dragostea fata de om, precum si situatiile reale din viața mea si a familiilor cu care am lucrat mi-au indreptat pasii spre o psihologie mai discreta si spre subconștientul nostru, asa ca am devenit initial practicant si apoi instructor Theta healing – tehnica ce aduce multa lumina, conectare, intelegere in vietile oamenilor si le da posibilitatea reala de a-si duce viata la alt nivel.

Imi dau seama acum ca tot drumul parcurs de mine in acesti ani a avut o semnificație aparte – chiar si munca extrem de intensa si dura din copilărie, fiindca m-a învățat sa fiu rezistenta fizic și perseverenta – m-au transformat in dascalita familiilor de azi! Visul meu e sa cream o lume mai buna si sa pot sustine si invata cat mai multi oameni cu harul meu pedagogic in asa fel incat viata lor sa fie mai buna, familiile lor sa fie mai fericite si viitorul copiilor lor mai bland si mai luminos!