Skip to content

Nora Niculescu

Nora Niculescu
Doula la nastere si postpartum
Localitate:
0742030465
Cluj-Napoca, Calea Dorobanților 74

Sunt Nora Niculescu – barza-mama de la Cuibul Berzelor, psiholog, educator prenatal certificat Lamaze, consilier in alaptare, doula la nastere si postpartum si mama.

Mi-au placut copiii dintotdeauna – cu mult inainte de avea si eu unul. Atractia mea catre tot ce-i legat de copii m-a condus spre fascinanta lume a bebelusilor si a educatiei prenatale. In timpul cursului de formare ca educator prenatal Lamaze, pe care l-am urmat in 2009, am aflat despre conceptul de doula – cvasinecunoscut in Romania pe atunci. Studiind pentru a obtine certificarea Lamaze am participat la prima mea nastere – si-am stiut ca vreau sa devin doula. 

In 2010, am urmat cursurile DONA – Doulas of North America in SUA si am absorbit cu nesat toate informatiile care trebuiau sa ma pregateasca pentru a incepe sa asist nasteri ca doula. Abia asteptam sa pun in practica toate tehnicile, instrumentele si masurile de confort menite sa ajute in timpul nasterii.

Experientele zecilor de nasteri la care am participat mi-au demonstrat ca rolul primordial al doulei este acela de a oferi mamei care naste o prezenta discreta, echilibrata si intima, care sa-i ofere viitoarei mame incredere in puterea sa innascuta.

Am inceput sa tin cursuri de formare ca doula in 2012, animata deopotriva de interesul crescand al parintilor de a fi sprijiniti de o doula, precum si de cererile venite de la diverse persoane care, ca si mine, sunt atrase de tot ce tine de maternitate si copii si simt ca pot face din munca de doula o vocatie.