Skip to content

Formare Doula postpartum in ritm propriu

3

Cursul de formare ca Doula postpartum, de parcurs in ritm propriu din confortul casei tale, insa cu ghidare si evaluare continua!

Ce vei invata

Cursul de doula post-partum te formeaza ca sprijin profesionist pentru proaspetele familii, in primele luni de la nasterea bebelusului. Iti ofera toate informatiile necesare pentru a te califica drept o prezenta necesara, echilibrata si respectata, care faciliteaza crearea unei puternice legaturi intre mama si copil si ajuta la integrarea in viata de cuplu a rolurilor de parinti.

Cu alte cuvinte, cursul are in vedere acumularea de cunostinte si abilitati specifice meseriei, dar si dezvoltarea personala si profesionala in sens mai larg. 

Vei pleca de la curs cu…

 • increderea ca vei stii cum sa gestionezi orice situatie o sa intalnesti in experienta ta
 • siguranta ca esti omul potrivit la momentul potrivit, pregatit din toate punctele de vedere
 • incredere in cunostintele si abilitatile tale, o incredere ce va inlocui teama de a “face mai mult rau decat bine” 
 • entuziasmul dat de faptul ca vei contribui la o experienta mai buna a intregii familii in perioada postpartum si vei fi un sprijin de nadejde in aceasta perioada importanta de tranzitie a lor
 • dragoste pentru meseria de doula, dar si fata de parinti si bebelusi

Printre subiectele cursului:

 • Abilitati de comunicare si ascultare activa
 • Ingrijirea bazata pe studii
 • Fiziologia post-partum atat la mama, cat si la bebe
 • Masuri de prim-ajutor
 • Sprijin in alaptare
 • Relatia de cuplu dupa aparitia copilului
 • Sarcini casnice
 • Planificarea si prepararea meselor
 • Managementul timpului

Soft-skills:

 • Dezvoltarea empatiei si a compasiunii 
 • Cum te poti conecta cu adevarat cu orice mama, dar si cu familia extinsa
 • Diplomatia in comunicare
 • Insusirea limitelor meseriei de doula postpartum
 • Crearea si mentinerea unui spatiu de confort si siguranta in perioada postpartum
 • Constientizarea propriilor convingeri si judecati si cum sa nu le lasam sa interfereze cu procesul de sprijinire a proaspetei familii
 • Intelegerea implicatiilor pe termen lung ale crearii unei legaturi puternice intre mama si copil si a integrarii in viata de cuplu a rolurilor de parinti 

Vrei sa afli ce vei invata si sa stii exact ce materiale vei primi? Download aici pentru curriculum complet.

*În plus, 

Dacă alegi să devii membru al Asociației Doula România, vei avea acces la Resurse de educare în ce privește sprijinul non-medical la naștere și în perioada postpartum! 

Citește aici despre beneficiile suplimentare ale doulelor membre ale Asociatiei Doula Romania.

Experienta de invatare

1. Vei putea sa te inscrii si sa faci cursul oricand, avand un deadline de MAXIM 3 luni pentru a-l termina, din momentul in care il incepi. Dar poti sa-l termini si intr-o luna, depinde doar de tine!

2. Parcurgi materialele in ritmul tau, cand poti tu – dimineata, seara, oricand

3. Iti notezi undeva TOATE intrebarile ce apar pe masura ce parcurgi materialele. Nu te baza sa-ti amintesti la final tot ce ai fi vrut sa intrebi. Scrie intrebarea in momentul in care ea a aparut in mintea ta.

4. Trimiti temele de casa si primesti feedback la ele.

5. Vom avea 3 Live call-uri pe Zoom, unu-la-unu, dupa cum urmeaza: 1 Call de orientare chiar la inceput, 1 call dupa ce ai parcurs jumatate din materiale, 1 call la final, dupa ce ai parcurs toate materialele.

6. In Live Call-urile 2 si 3, vei primi feedback la temele de casa, vei primi raspuns la toate intrebarile si vom exersa impreuna skill-urile cele mai importante pe care trebuie sa ti le insusesti. 

7. Finalizezi cursul cu succes si intri in echipa doulelor formate de Doula Romania ❤️

Cui se adreseaza?

Femeilor, mamelor, moaselor, psihologilor, educatorilor Lamaze, instructori yoga, kinetoterapeutilor, si tuturor celor care isi doresc sa faca o schimbare in viata proaspetelor mamici. 

Traineri:

Nora Niculescu – psiholog, educator prenatal Lamaze, doula, Birth Story Mentor, formator Birth Story Medicine, mama – si sunt pentru totdeauna cucerita de magia primei intalniri dintre mama si puiul ei si de momentul in care noua familie tocmai ia nastere Te invit sa ne cunoastem mai bine pe FB sau Instagram.

Maria Mermezan – psiholog, educator prenatal Lamaze, doula, instructor Theta Healing, mama a 3 copii – si abia astept sa va calauzesc in aceasta calatorie fantastica

Esti minunata si esti pregatita!

Investitie:
3900 RON – persoane cu experienta in domeniul ingrijirii copiilor (mame, medici neonatologi, medici pediatri, medici de familie, asistente medicale in pediatrie, consiliere in alaptare, bone)
4300 RON – pentru persoanele care au descoperit pasiunea pentru nasteri si nu profesează în acest domeniu
1000 RON – Refresher (taxa de reluare pentru doulele care au participat la cursurile de formare Doula Romania in anii anteriori)

Suma se poate achita integral sau in transe: avans de 1000 RON, urmat de transe in valoare de minim 300 RON/ plata, astfel incat intreaga suma sa fie achitata pana la finalizarea cursului (sau a celor 3 luni care sunt la dispozitie pentru terminarea lui).

Daca ai intrebari, nu ezita sa iei legatura cu noi!

Detalii si inscrieri, completand formularul de mai jos:

  *

  *

  *

  MODALITATE DE PLATA PREFERATA