Skip to content

Cornelia Crismareanu

Cornelia Crismareanu
Doula la nastere
Specializare:
Localitate:
0723895819

Sunt Cornelia, iar povestea mea in lumea nasterii a inceput cu propria mea nastere. Am simtit de-a lungul vietii ca aceasta experienta si-a pus o amprenta puternica asupra felului in care am ajuns sa ma misc prin lume, asa ca am cautat sa o inteleg si sa o transform in nenumarate moduri.

Apoi, cand ma pregateam sa-l aduc pe lume pe fiul meu, m-am informat si m-am pregatit fizic, mental-emotional si spiritual pentru a-i oferi tot ce tine de mine, astfel incat primul lui contact cu lumea sa fie cat mai natural, bland si sustinator.

Urmatorul pas, firesc, a fost sa devin doula. Nu mi-a venit sa cred cand, in 2012, am aflat ca pot sa fac acest curs la noi in tara! Atunci am intrat in aceasta lume magica, calauzita de Nora si asa a inceput sa prinda contur dorinta mea de a sustine la nastere mamicile, bebelusii si taticii. De atunci m-am bucurat si am fost recunoscatoare pentru fiecare ocazie de a le pregati pe mamici pentru aceasta experienta transformatoare si de a aduce o nota de liniste si blandete in atmosfera nasterii, o atingere umana, caldura, sprijin si incurajare.

Recent, in 2022, am finalizat cursul de Birth Story Medicine, indrumata tot de Nora. Acum pot sa insotesc mamicile care au nascut printr-un proces special de ascultare cu prezenta, empatie si compasiune in care mamica are ocazia de a-si spune povestea asa cum a trait-o ea. Astfel ea este insotita pe calea devenirii ei ca mama, pentru ca la final sa ajunga la mai multa claritate, o perspectiva noua, sa-si regaseasca resursele si un nou sens eliberator si imputernicitor.

Ca formare sunt psiholog si psihoterapeut adlerian, cu specializare in art-terapie Phronetik, doula la nastere si Birth Story Listener.