Skip to content

Maria Mermezan

Maria Mermezan
Doula la nastere si postpartum
Localitate:
0740216085
Cluj-Napoca, Str. Ady Endre, Nr. 4A

Sunt Maria Mermezan – mama de 2 flacai minunati – Mihai si Tudor.

In ceea ce priveste formarea mea sunt psiholog, educator prenatal Lamaze, consilier in alaptare, doula la nastere si post-partum si terapeut theta healing.

Despre mine, de cand ma stiu am iubit copiii. Atat de mult incat mica fiind spuneam mereu ca eu o sa am foarte multi copii, sute de copii…Am spus asta multa vreme, insa pe masura ce cresteam si adultii imi explicau ca este imposibil, am renuntat, foarte dezamagita la a mai spune asta si a mai crede asta.

Acum insa, realizez ca este de fapt un vis implinit pentru ca acum pot sa spun ca am sute de copii, copiii parintilor mei si ai Cuibului Berzelor. In plus, ii simt si mai mult "ai mei", pe cai cativa zeci de copii pe a caror parinti i-am insotit la nastere ca doula si  pe care i-am sprijinit emotional si fizic la venirea pe lume a puilor. Si, fiindca e un moment sacru, partea de doula mi-e impregnata adanc in suflet 🙂

Dar daca e sa incep cu inceputurile, desi multi ani am avut un job bun ca psiholog, simteam asa un dor si un gol interior si imi doream foarte tare sa imi gasesc o activitate pe care sa o fac “din tot sufletul” si “pentru suflet”. Asa m-a prins anul 2011 cand am intalnit-o pe minunata Nora Niculescu la un curs de pregatire pentru nastere.

Relatia noastra s-a format simplu, frumos si, dupa partea de pregatire pentru nastere, am continuat cu relatia mama-doula, pentru ca Nora a fost doula mea. Cu sustinerea si caldura ei alaturi am avut parte de o nastere frumoasa, iar apoi, tot ea mi-a dat aripi si sustinere sa imi urmez visul si a inceput calatoria de formare: educator prenatal, doula, consilier in alaptare.

Din toate lucrurile frumoase pe care le fac la Cuibul Berzelor, cele cateva zeci de nasteri de pana acum vor avea mereu un loc special in sufletul meu. Felul in care decurge relatia, increderea care se formeaza, felul in care simt apoi legatura cu parintii, ma onoreaza si ma emotioneaza peste masura.

Pregatirea pentru nastere, dar mai ales travaliul, nasterea si primele momente ale parintilor cu bebelusul sunt parca pictate cu bucurie in sufletul meu si simt ca fiecare experienta de felul acesta imi picteaza in suflet un tablou de iubire, optimism si dorinta de si a darui si mai mult.

E extrem de frumos sa poti contribui la binele unei familii si mai ales, la primirea cu dragoste a unui pui de om. Vezi si simti ca si doula contributia ta extrem de clar si concret si, e bine sa vezi ca ai putut sustine pe cineva, mai ales in asemenea momente.

Sunt extrem de fericita si recunoscatoare pentru ca am gasit aceasta vocatie si o pot indeplini cu iubire si discernamant. Sunt foarte recunoscatoare si pentru cadrele medicale dedicate pe care am avut ocazia sa le cunosc si carora le aprciez enorm munca. Dar, mai ales sunt foarte recunoscatoare tuturor oamenilor frumosi care au intrat in viata mea si, mai ales, mi-au permis sa fac parte din experienta de a deveni parinte.